7. Verrassing

Eliza’s onverwachte aanbod om onderzoek te doen naar de kelp forests in Knysna komt op een moment dat Wendela twijfels heeft gekregen over haar werk als ranger. Ze voelt zich steeds meer aangetrokken tot het werken met levende dieren en heeft moeite met het forensische aspect van het werk, vooral wanneer het dagenlang aan de orde komt. De eenvoudige overnachtingsgelegenheden en het gebrek aan contact met anderen dragen bij aan haar gevoel van eenzaamheid.

Wanneer Wendela het aanbod van Eliza aan haar collega’s, Harrison en Siko, vertelt, reageren ze begripvol. Ze weten dat het werk als ranger niet voor iedereen is weggelegd en erkennen dat het onderzoek naar kelp forests in Knysna een nieuwe uitdaging en carrièremogelijkheid voor haar biedt. Ze steunen haar beslissing, hoewel ze het jammer vinden dat ze haar gaan verlaten.

Wendela is opgewonden en zenuwachtig om Razi te verrassen in Knysna. Ze heeft moeite om hem te bereiken, ze besluit daarom hem gewoon te verrassen. Ze verheugt zich erop hem weer te zien. Ze is enthousiast over de nieuwe mogelijkheden die het onderzoek naar kelp forests met zich meebrengt, alhoewel de materie vrij nieuw voor haar is.

Met haar ticket naar Knysna geboekt en haar beslissing genomen, kijkt Wendela uit naar haar nieuwe avontuur in Zuid-Afrika. Ze weet dat ze Eliza en Jawara zal ontmoeten, maar ze heeft ook gemengde gevoelens over het achterlaten van haar collega’s en het werk als ranger. Toch voelt ze dat dit de juiste stap is voor haar op dit moment, en ze is vastbesloten om het beste te maken van haar nieuwe project en de kansen die het met zich meebrengt. Haar reis naar Knysna zal een keerpunt zijn in haar leven en ze staat klaar om de uitdaging aan te gaan.

In het schemerlicht ontvangt Eliza haar met open armen. Ondanks dat Wendela erg blij is Eliza te zien en dat zij dit voor haar heeft geregeld, heeft Wendela weinig geduld. Ze wil eerst haar geliefde verrassen. Dit loopt niet zoals Wendela verwacht.