4. PAWS

Wendela’s enkel is genoeg hersteld om verder te trekken, en Harrison en Siko stellen voor om naar het Karoo National Park te gaan. Onderweg bespreken ze het softwaresysteem PAWS, dat de route van stropers voorspelt en helpt bij het verzamelen van informatie. Harrison en Siko verschillen van mening over hoe ze de lokale bevolking moeten benaderen, waarbij Harrison begrip toont voor degenen die uit noodzaak stropen voor hun levensonderhoud.

Wendela krijgt ondertussen regelmatig berichten van Razi, maar ze merkt dat hij weinig over zichzelf vertelt. Ze voelt een verandering in haar gevoelens en geniet steeds minder van haar werk, verlangend naar stabiele internetverbindingen en elektriciteit om contact te houden met de bewoonde wereld.

In het Karoo National Park voeren ze een gebitscontrole uit bij oudere dieren, en Wendela voelt zich steeds meer afgeleid door haar gedachten aan Razi en hun prille liefde. Ze besluit om een kralenketting voor hem te maken als liefdesbrief.

Wendela herinnert zich de gesprekken met Razi, waarin hij zowel geïnteresseerd was in haar persoonlijke leven als vragen stelde over haar werk en ervaringen. Ze beseft dat hij veel over zichzelf achterhoudt en vraagt zich af waarom.

Razi’s achtergrondverhaal komt langzaam naar voren, en Wendela realiseert zich dat hij een persoon is met idealen, net als zij. Ze voelt een sterke aantrekkingskracht tussen hen, maar twijfelt aan de snelheid van hun relatie en de toekomst ervan.

Terwijl ze mijmert over Razi en hun gedeelde idealen, valt Wendela uiteindelijk in een diepe slaap.