3. Reddende engel

Op aanraden van Eliza bezoekt Wendela het nabijgelegen boomkroonpad. Tijdens haar wandeling komt ze twee mannen tegen die ruzie hebben. Een van hen, Razi Rajkoomar, helpt haar nadat ze gewond raakt tijdens het fotograferen van een toerako. Razi is een meubelmaker die driftwood gebruikt voor zijn creaties. Hij biedt aan om Wendela naar haar logeeradres te brengen. Wendela raakt onder de indruk van zijn manier van recyclen.

Wendela moet enkele dagen rusten vanwege haar geblesseerde enkel. Eliza zorgt goed voor haar, maar Razi, de meubelmaker, brengt haar ook vaak gezelschap. Hij toont haar zijn prachtige creaties van driftwood en vertelt verhalen over Knysna’s bijzondere ligging. Razi neemt haar mee op ontdekkingsreizen door Knysna en laat haar lokale gerechten proeven. Ze brengen veel tijd samen door, en Razi past zijn plannen aan zodat Wendela haar enkel niet te veel belast.

Razi luistert geïnteresseerd naar Wendela’s verhaal over de modernisering van de NGO en de opbouw van de DNA-database. Hij is onder de indruk van hoe deze technologie wordt ingezet om stropers op te sporen en illegale handelsroutes te ontrafelen. Wendela vertelt trots over de details die ze heeft geleerd over het verzamelen van monsters op misdaadscènes en Razi toont oprecht interesse in alle informatie.

Op een andere dag laat Razi Wendela zijn duurzame meubel/kunstwinkel zien. Hij is trots op zijn creaties die hij maakt van gerecycled hout en driftwood, en vertelt enthousiast over de herkomst van de materialen en het maakproces. Wendela maakt ook kennis met zijn werknemers en krijgt een rondleiding door de werkplaats en het magazijn waar ook items worden opgeslagen voor export.

De volgende dag neemt Razi Wendela mee naar een afgelegen plek met uitzicht op de Indische Oceaan. Ze genieten samen van een picknick en de rustige omgeving en elkaar. Na een gepassioneerde nacht in Razi’s appartement, vraagt Wendela hem naar de betekenis van zijn naam. Razi onthult dat het ‘geheim’ betekent, en Wendela lacht om zijn mysterieuze antwoord. Ze voelt zich aangetrokken tot Razi en zijn kleurrijke persoonlijkheid, evenals zijn idealen en werk als meubelmaker.

Wendela bespreekt haar groeiende relatie met Razi met Eliza, die er lachend op reageert en de humor inziet van Razi’s interesse in Wendela’s ervaringen in de parken. Wendela voelt zich goed bij Razi, maar durft nog niet te denken aan wat er in de toekomst kan gebeuren, aangezien ze binnenkort weer verder zal reizen.